Hvad er Fascia

Fascia er – Den Ekstracellulære Matrix.
På latin betyder Matrix – grundmasse, moderstamme, afledt af mater “moder”. Så fascia er altså grundelementet i vores krop.

Fascia består af et totalt sammenhængende fiberholdigt net – bindevæv af kollagen, der strækker sig fra top til tå i et stort finmasket net, der forbinder og støtter hele kroppen. Det omslutter og svøber sig overalt om nerver, blodkar -vener, kirtler og organer samt indkapsler musklerne, som forbinder musklerne med knoglerne, og beskytter derved hele kroppen i flere lag fra inderst til yderst.

Der er under vores fostertilværelse at fascia skaber beskyttende lommer til vores muskler, knogler, nerver, blodårer og vores lymfesystem samt til alle vores organer og hjernen, som tingene så kan udvikle sig i.

Fascia er en integreret del af den menneskelige krop, og ændrer sig konstant for at tilpasse sig vores daglige stimuli/gøremål og hjælper os med at holde vores form.
Hele vores bevægeapparat bliver understøttet af fascia, så vi kan udføre aktiviteter som at gå, løbe, hoppe, sidde og stå, og fascia er derfor en utrolig og meget vigtig medspiller for vores velvære, ydeevne, sundhed og udseende.

Hvis ens fascia ikke fungerer korrekt, kan det svække blodgennemstrømningen til musklerne, hæmme vores fleksibilitet, give kropssmerter og ubehag, ophobning af affaldsstoffer, plus det kan forårsage uønskede placering af fedtdepoter, give slap hud og cellulite – også kaldet appelsinhud. Cellulite er faktisk det ydre resultat af forvrænget fascia og slet ikke fedt, som de fleste ellers tror. Du kan altså ikke alene ved et vægttab og motion komme af med appelsinhuden.

Hos Fascia Strong behandler vi typisk 3 lag af fascia med vores unikke børster.

Retikulære Dermis – det yderste levende hudlag. Det er et meget, meget tyndt lag fascia.
Superficial Fascia – det overfladiske fascia, som er det inderste lag af huden og består hovedsageligt af løst fedtholdigt bindevæv. Det er denne bindevævstype, der primært giver kroppen sin form. Ofte har kvinder et tykkere lag end mænd.
I dette bindevævslag er der lommer/rum, som består af fedt og vand. Disse rum skal beskytte, isolere og polstre vores organer og kirtler, hvorimod vores lymfer, nerver og blodkar, vener og arterier passerer igennem dem. Disse dele bliver beskyttet af fascia laget kaldet Deep Fascia.